Korsetten är inte bara en förföriskt vacker underklädsdel, den kan också ge din figur en fantastisk silhuett och ett riktigt bra stöd. Att ta på sig en korsett kan verka utmanande till en början, men med rätt teknik och några enkla steg kan du uppnå perfekt passform och känna dig både bekväm och elegant. Idag kommer vi att vägleda dig genom processen och visa dig hur du bär din korsett på rätt sätt, från topp till tå.

Så här tar du på dig din korsett

  1. Kolla först så att du har rätt storlek på korsetten. Mät din byst, midja och höft enligt tillverkarens måttabell för att hitta den perfekta passformen. Se också till att ha en spegel i närheten så att du kan övervaka och justera korsetten när du tar på dig den.
  2. Öppna upp korsetten och hitta den främre öppningen på korsetten. Många korsetter har blixtlås, hak- och hyskknäppning eller snörning på framsidan. Öppna upp korsetten tillräckligt för att kunna ta på den överkroppen.
  3. Ta tag i korsetten och håll den över bröstet med öppningen uppåt. Stå med en rak hållning och för in en arm i korsetten åt gången. Lyft korsetten över brösten och placera den jämnt över kroppen, se till att den sitter centralt och följer midjelinjen.
  4. Om korsetten har blixtlås eller hak- och hyskknäppning på framsidan, se till att fästa den ordentligt. Dra åt blixtlåset eller fäst hyskorna för att säkra korsetten på plats. Om korsetten har snörning på framsidan, låt den vara öppen för nu och gå vidare till nästa steg.
  5. Nu är det dags att finjustera korsetten för att uppnå rätt passform. Dra åt snörningen eller justera spännena på sidorna av korsetten för att ge den önskade stödet och siluetten. Börja från toppen och arbeta dig nedåt, dra åt snörningen eller spännena gradvis för att undvika obehag och få en jämn kompression runt midjan.
  6. Nu är det dags att finjustera korsetten för att uppnå rätt passform. Dra åt snörningen eller justera spännena på sidorna av korsetten för att ge den önskade stödet och siluetten. Börja från toppen och arbeta dig nedåt, dra åt snörningen eller spännena gradvis för att undvika obehag och få en jämn kompression runt midjan.

Slutligen…

När korsetten är korrekt justerad och ger dig den önskade passformen och siluetten, kan du avsluta genom att fästa eventuella snörningar på framsidan eller dra åt eventuella spännen på baksidan av korsetten. Ta en sista titt i spegeln för att säkerställa att korsetten sitter rätt och ger dig den eleganta formen. Nu när du vet hur du ska ta på dig din korsett så tycker vi du ska ta och kika på vårt stora sortiment av korsetter här på TopLady och införskaffa dig en ny favorit nu till våren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *